UPDATE // 12:07 // Inspectoratul General al Poliției confirmă faptul că fostul deputat Vladimir Andronachi a devenit vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol. „Acesta figurează în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare”, se menționează în comunicatul IGP.

„Menționăm că, la 23 septembrie 2021, Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, în baza solicitării Centrului Național Anticorupție, a transmis în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol, solicitarea de a-l anunța în căutare internațională pentru arest si extrădare pe Andronachi Vladimir, conform mandatului judecătoresc din 21 septembrie 2021, emis de judecătoria Ciocana mun. Chișinău”, anunță IGP.

Știrea Inițială

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, care a fugit din R.Moldova anul trecut, numele căruia este vizat în mai multe dosare de rezonanță (Metalferos, Frauda bancară, Consulatul R.Moldova la Odesa), a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor, organele de drept ale R.Moldova au fost anunțate de către reprezentanții Interpol despre faptul că numele lui Vladimir Andronachi a fost introdus în sistemul de căutare internațională, pentru arest și extrădare.

De menționat că Andronachi are statut de învinuit în dosarul de spălare de bani prin intermediul întreprinderii „Metalferos”. Totodată, acesta este învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari în mai multe episoade din dosarul „Frauda bancară”. La fel, Andronachi este bănuit și de tentativa de deposedare a sediului Consulatului Republicii Moldova or. Odesa (Ucraina).

Dosarul „Metalferos” // Mandat de arest pe numele ex-deputatului Vladimir Andronachi

Dosarul „Frauda bancară” // Ex-deputatul Vladimir Andronachi și soția sa, trimiși pe banca acuzațiilor

Dosar penal în cazul tentativei de deposedare a statului de sediul Consulatului R.Moldova din Odessa

Știrea se actualizează!