Un bărbat în vârstă de 42 de ani din Ghididhici a fost condamnat la 10 ani de închisoare în penitenciar de tip închis după ce și-a omorât, cu deosebită cruzime, un consătean.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 13 februarie 2022, acesta ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, iar la un moment dat între cei doi a izbucnit un conflict.

Astfel, stăpânul casei a luat un făraș de metal de lângă plită și i-a aplicat prietenului de pahar mai multe lovituri în regiunea capului, iar la scurt timp victima a decedat. Ulterior, acesta l-a chemat pe fiul său pentru al ajuta să ascundă cadavrul.

În continuare, inculpatul împreună cu feciorul său, au pus cadavrul într-un automobil, cu care l-au transportat la domiciliul victimei, unde, după o tentativă eșuată de a arunca cadavrul în WC-ul din curte, l-au ascuns într-un pat situat lângă WC.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul succesorului părții vătămate a sumei de 23 018 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat și 300 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii.

Concomitent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a decis confiscarea în folosul statului a automobilului, recunoscut în calitate de corp delict și utilizat la ascunderea urmelor infracțiunii.