Pe 27 iunie, la Chișinău, a avut loc lansarea numărului 14 al revistei „Timpul” în Republica Moldova, susținută de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României. La evenimentul marcat de împlinirea unui an de la lansarea revistei la Chișinău a participat și secretarul de stat din cadrul Departamentului, Adrian Dupu.

Considerat spațiu de manifestare culturală, atât pentru oamenii de cultură de renume, cât și pentru tinerele talente de pe ambele maluri ale Prutului, revista „Timpul”, înființată în urmă cu 146 de ani, are un an de când a fost lansată la Chișinău în varianta sa tiparită.

„Apărut inițial ca ziar în urmă cu 146 de ani, actualmente revistă de cultură, „Timpul” este platforma unde au scris Eminescu, Slavici, Caragiale și unde astăzi oameni de cultură consacrați dar și tineri în formare își pun în evidență talentul creator. Revista „Timpul” a împlinit ieri un an de când a fost lansată în format tipărit și în Republica Moldova, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. M-am bucurat să pot fi prezent la eveniment, să le mulțumesc celor care, prin munca și dăruirea lor, promovează cultura și duc mai departe valorile care ne leagă”, menționează Adrian Dupu, în contextul împlinirii unui an de la lansarea revistei.

DRRM rămâne deschis să sprijine acțiunile pentru consolidarea comunității de limbă, cultură și spiritualitate care constituie fundamentul relației dintre România și Republica Moldova.

Primul număr al revistei „Timpul” a fost lansat în luna mai a anului trecut. Redactorul-șef al ediției de R. Moldova a „Timpului” este bine-cunoscutul poet și dramaturg de limbă română, Dumitru Crudu.