Un copil a ajuns la spital, după ce un polițist de frontieră, în stare de ebrietate avansată, a provocat un accident rutier duminică, 26 Iunie, într-o localitate din raionul Vulcănești.

UPDATE // 15:43 //Raisa Novițchi, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, a confirmat faptul că un angajat al instituției a fost implicat ieri, 26 iunie, în accidentul produs în orașul Vulcănești și menționează că acesta se afla în afara orelor de serviciu.

„Pe caz, la nivelul instituției au fost inițiate cercetări interne, inclusiv se cooperează cu organele de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier”, a mai precizat reprezentantul IGPF.

Un copil a ajuns la spital, după ce un polițist de frontieră, în stare de ebrietate avansată, a provocat un accident rutier duminică, 26 Iunie, într-o localitate din raionul Vulcănești.

Potrivit surselor Deschide.MD în accident au fost implicate două automobile de marca Opel și Nissan, dintre care unul era condus de un șofer în vârstă de 30 de ani, angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI.

Acesta ar fi fost în stare de ebrietate când a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal în cel de-al doilea automobil care venea din sens opus.

În urma impactului, ambele mașini au fost grav avariate, iar un copil care se afla în cel de-al doilea automobil, în calitate de pasager, s-a ales cu diverse traumatisme și a fost transportat la spital pentru a i se acorda ajutor medical.

Totodată, angajatul IGPF a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că avea o concetrație de 1.67 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Am încercat să obținem o reacție în acest caz de la reprezentanții IGPF, însă aceștia nu ne-au răspuns la apel.

Amintim că potrivit datelor INSP în acest weekend pe drumurile naționale au fost depistați 49 de șoferi băuți la volan, dintre care majoritatea erau în stare de ebrietate avansată.