Fosta cafenea „Gulliver” din Parcul Valea Morilor a fost adjudecată în cadrul unei licitații, contra unei sume anuale de chirie de două milioane de lei. Este cel mai scump lot din cadrul licitației, desfășurată astăzi în incinta preturii Centru.

Potrivit Primăriei Chișinău, la licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, din cele 11 loturi expuse au fost adjudecate doar 3, iar restul au fost scoase din concurs din cauza lipsei de participanți.

Cel mai scump lot din cadrul licitației a fost cel amplasat în Parcul „Valea Morilor”, o clădire separată, cu suprafața de 100 m². Spațiul a fost adjudecat cu două milioane de lei. Genul de activitate este compatibil cu cel din zona spațiilor verzi - comerț. Prețul inițial a fost de patru sute mii lei. Termenul de locațiune este de 7 ani.

În context, amintim că fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu a solicitat primarului general Ion Ceban și Primăriei municipiului Chișinău să excludă din lista licitației clădirea fostei cafenele. Codreanu și-a exprimat îngrijorarea că în locul încăperilor ar putea apărea alte construcții în parc și a atenționat asupra anumitor ilegalități.

Detalii: DOC // Ruslan Codreanu cere Primăriei să excludă dintr-o licitație două încăperi din parcul Valea Morilor: „Ceban vede doar plitkă”