UPDATE // 08:59 // Centrul Național Anticorupție confirmă perchezițiile matinale la Primăria Codru. Potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi, perchezițiile au loc în cadrul unui dosar penal pornit pentru „trafic de influență”, în care sunt vizați mai mulți funcționari ai Primăriei Codru și agenți economici.

Este vorba despre eliberarea de acte permisive pentru diferite construcții contra unor remunerări ilicite. La această oră, au loc concomitent 35 de percheziții”, a precizat ea.

Știre inițială!

Ofițerii Centrului Național Anticorupție în aceste clipe desfășoară acțiuni de urmărie penală la primăria orășelului Codru, din municipiul Chișinău. Perchezițiile au loc într-un dosar de corupție în care sunt vizați mai mulți funcționari publici, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor, la această oră au fost reținute cinci persoane, printre care trei funcționari și doi reprezentanți ai unor companii de construcții.

Totodată, este de menționat că printre funcționarii de la primăria Codru, care au intrat în vizorul CNA, sunt secretarul Consiliului, arhitectul șef dar și mai mulți consilieri locali.