Igor Dodon vine cu noi acuzații la adresa guvernării. Socialistul susține că prin prelungirea continuă a stării de urgență, autoritățile dau dovadă de faptul că nu sunt organizați sau încearcă să ascundă anumite fărădelegi. Declarațiile au fost făcute după vizita la Procuratura Anticorupție, unde Dodon a fost invitat pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurorii vor cere aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri și mijloace bănești.

Fostul președinte al R.Moldova a precizat că la solicitarea procurorilor nu poate oferi detalii despre cele discutate. Totuși, acesta a spus că dosarul său reprezintă o tentativă a autorităților de a sustrage atenția de la problemele cu care se confruntă statul: „Nu le va reuși. Sunt ferm pe poziții”.

Socialistul s-a referit și la procurorul care instrumentează cazul, Petru Iarmaliuc.

Acest procuror se crede mare erou, dar este dirijat de cineva din spate care îi spune să facă aceste lucruri murdare”, a spus Dodon.

Fostul președinte a spus că săptămâna viitoare în privința sa ar urma să fie pornite și alte dosare penale.

Procurorii nu au probe, de aceea încearcă să caute... Îmi pot justifica toată averea pe care o dețin”, a adăugat el.

Vorbind despre obținerea de către R.Moldova a statutului de canddiat pentru aderare la UE, Dodon a spus că cel mai probabil statul nostru va primi acest statut.

Cred că va primi statutul. Cei de la guvernare pregătesc deja discursurile despre zi istorică. Noi așa zile istorice am mai avut și în 2014 cu semnarea Acordului de Asociere care nu s-a finalizat cu nimic pentru R.Moldova”, a precizat acesta.

În ce privește starea de urgență, prelungită astăzi de Parlament, Dodon a spus că autoritățile acționează ca o „casă de nebuni”.

Atât de des doar în casa de nebuni poate fi. Cum poți face stare de urgență timp de un an? Ei fac starea de urgență pentru a ascunde ceva sau fie nu sunt organizați. Lucrul acesta nu este normal”, a mai adăugat el.

Detalii: Parlamentul a prelungit starea de urgență pentru încă 45 de zile

De menționat că Igor Dodon a fost invitat astăzi la Procuratura Anticorupție pentru a fi informat despre aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri ale acestuia. Totodată, sechestrul urmează să fie aplicat și asupra mijloacelor bănești ridicate în cadrul perchezițiilor din 24 mai 2022.

Detalii: Dodon, invitat la Procuratura Anticorupție. Urmează aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri și mijloace bănești

Amintim că la data de 24 mai 2022, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat. Ca urmare Igor Dodon și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, au fost reținuți. Ulterior, la data de 26 mai, Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar Merineanu - plasat în arest în izolator.

Dosarul penal este pornit pentru coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

La data de 21 iunie, Judecătoria Chișinău a prelungit mandatul de arest la domiciliu în privința lui Dodon.