Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis prelungirea măsurii preventive sub forma de arest la domiciliu în privința fostului președinte al R.Moldova, Igor Dodon, pentru încă 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Potrivit lui Dodon, procurorii au prezentat trei blocuri de argumente care au stat la baza deciziei de azi prevind prelungirea măsurii preventive: martori noi în dosar; faptul că acesta locuiește cu soția care la fel are statut de învinuit în dosarul „kuliok”; discuțiile cu presa și postările pe rețele sociale.

Regret că procurorii au luat decizia să preseze în continuare membrii familiei. De exemplu, presează cumnatul meu care nu a făcut nimic. Are confirmare financiară la toate investițiile sale”, a spus el.

Detalii: Instanța a decis: Încă 20 de zile de arest în izolator pentru cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu

Acesta a venit și cu acuzații în adresa președintelui R.Moldova, Maia Sandu, dar și a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, precum că ar sta în spatele acestui dosar.

La fel, Dodon a anunțat că va contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel.

De menționat că la data de 24 mai 2022, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat. Ca urmare Igor Dodon și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, au fost reținuți. Ulterior, la data de 26 mai, Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar Merineanu - plasat în arest în izolator.

Dosarul penal este pornit pentru coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Totodată, în dosarul penal este vizată și soția socialistului, Galina Dodon.