În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală în biroul de serviciu, în automobil și la domiciliul unui funcționar din cadrul Institutului de Medicină Urgentă. De la fața locului au fost ridicate mijloace de probă, inclusiv bani, în valută străină, proveniența cărora urmează să fie stabilită. 

Bănuitul este cercetat penal într-un dosar de abuz de serviciu, fiind suspect că ar fi primit comisioane de peste 200 mii de lei de la mai mulți angajați, pentru prestarea serviciilor suplimentare în secția Covid.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada martie 2020-aprilie 2022, bănuitul ar fi inclus în tabelele de pontaj suplimente salariale pentru medici, asistenți și alt personal auxiliar care nu s-ar fi aflat efectiv la serviciu în secțiile pentru pacienții bolnavi de Covid. Mai exact, funcționarul ar fi acordat sporuri de performanță în mărime de 100% și alocații de 100% din bugetul Companiei Naționale pentru Asigurări în Medicină, iar în schimb ar fi primit recompense bănești de la persoanele remunerate. 

Urmează și alte acțiuni de anchetă,  între care audierea tuturor persoanelor implicate și studierea probatoriului acumulat.

Funcționarul este cercetat penal în stare de libertate.