Candidatul la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, a avut parte de o experienţă mai puţin fericită azi dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Aceasta a rămas fără portofelul în care avea 15 euro şi 5 dolari. 

Incidentul s-a întâmplat în timp ce liderul PAS se afla într-o zonă sterilă a Aeroportului. Potrivit înregistrărilor video, ea a scăpat portofelul jos, iar un bărbat l-a luat şi a şters-o din gară. Când a văzut că acesta îi lipseşte, Maia Sandu a alertat poliţia de frontieră.

Ofiţerul de presă al IGP, Natalia Bucur-Bandas a declarat pentru Deschide.MD că persoana care a luat portofelul a fost identificată, iar obiectul - returnat. Este vorba despre un cetăţean originar din Barcelona, vorbitor de limbă rusă. 

În privinţa rău-făcătorului a fost întocmit proces verbal în baza articolului 105, Cod contravenţional. 

Sustragerea în proporţii mici din avutul proprietarului prin furt, însuşire, delapidare, abuz de serviciu sau escrocherie se sancţionează cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.