Raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a ajuns zilele trecute pe masa președintelui R.Moldova, Maia Sandu. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Sorina Ștefîrță, consilierul pentru comunicare publică și purtătorul de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova.

Amintim că săptămâna trecută Consiliul Superior al Procurorilor a votat raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Membrii CSP au oferit lui Stoianoglo calificativul „nesatisfăcător”, fapt ce a permis înaintatea unei cereri președintelui R.Moldova, Maia Sandu, în vederea eliberării acestuia din funcție.

Detalii: Votat! CSP solicită Maiei Sandu demiterea lui Stoianoglo

De menționat că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general în luna octombrie 2021. Acesta este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent, favorizarea unui grup criminal organizat, dar și încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale.

Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.