Astăzi, 25 mai 2022, a fost semnat Protocolul de colaborare dintre Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul român al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul român al Sportului, privind organizarea Programului de tabere ARC - ediția 2022 pentru românii din afara granițelor, în prezența secretarului de stat Gheorghe Cârciu și a miniștrilor Gabriela Firea și Carol-Eduard Novak.

„Într-un an plin de provocări, am reușit să reluăm un program atât de important pentru românii noștri din afara granițelor țării. Având în vedere accesul dificil la educație din ultima perioadă, vom acorda prioritate elevilor români din Ucraina”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

În perioada 18 iulie – 22 august 2022, tinerii români de pretutindeni vor avea șansa să redescopere România prin intermediul activităților organizate în cadrul Programului ARC. Atelierele la care vor putea participa se vor axa pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română și pe îmbogățirea cunoștințelor despre istoria, cultura și civilizația românească. De asemenea, vor fi organizate și excursii la obiectivele culturale și turistice din zonă.

Taberele ARC de anul acesta se vor desfășura în centrele de agrement de la Oglinzi, județul Neamț, și Sângeorz-Băi, județul Bistrița Năsăud, în serii consecutive de câte 7 zile.

La ediția din acest an sunt invitați să participe peste 1200 de elevi, studenți, tineri și profesori români din țările aflate în jurul granițelor României și Balcani, precum și din diaspora.

Detaliile privind criteriile de selecție și locurile alocate, găsiți în anunțul de pe site-ul DPRP – http://dprp.gov.ro/web/tabere-arc-2022/.

Programul de tabere ARC este un program cu tradiție în susținerea identității lingvistice și culturale a românilor de pretutindeni.