Reprezentanții „EME Parkleitsystem GmbH” a fost reținuți în dosarul parcărilor cu plată. Este vorba despre Serghei Islentiev - administrator al companiei ”PLS PARCARE” fondată de „EME Parkleitsystem GmbH”. O altă persoană reținută este Olga Andriuță - fondator al firmei "C-PARKING" SRL. Toate trei companii au aceeași adresă - sec. Botanica, str. Grenoble, 259/10.

Precizăm că în documentele de la Camera Înregistrării de Stat se menționează că firma „EME Parkleitsystem GmbH” are un capital social de doar 446 de mii de lei.

Legătura Olgăi Andriuță cu ”EME Parkleitsystem GmbH” o confirmă într-o declarație de presă șeful direcției transport, Igor Gamrețchi -reținut și el astăzi. Atunci când a fost întrebat dacă îl cunoaşte pe juristul companiei respective, funcționarul de la Primărie răspuns: „Eu nu cunosc juristul, nu avem treabă acum la etapa actuală, discutăm cu Olga Andriuţă, reprezentantul oficial al companiei. Eu nu-l cunosc pe dumnealui ca persoană, nici familia, nici numele".

O a treia persoană reținută este Alexei Curti, care potrivit idno.md este conducător al SRL-ului ELITA-5-GROUP - de altfel persoana care conturează legăturile cu milionarul Alexandr Pincevski - reținerea căruia am anunțat-o acum câteva ore. 

Zdg.md scrie că și Serghei Islentiev  a fost până recent angajat la una din firmele lui Pincevschi. Omul de afaceri Alexandru Pincevschi deține un adevărat imperiu cu afaceri în domeniul importului și comercializării de automobile, hotelier, imobiliar, al turismului sau industriei alimentare.

Firma austriacă „EME Parkleitsystem GmbH”, cu care autoritățile de la Chișinău au semnat contractul de parteneriat public-privat, și care a fondat la Chișinău firma „PLS Parcare” SRL, este fondată, la rându-i, de alte trei firme străine: „WCA Holding Company” Ltd, înregistrată în Malta (44,4%), „Desonia Investments Ltd” din Cipru (26%) și „EME Holding GmbH” din Austria, cu o cotă de 29,6%. În spațiul public s-a vehiculat că beneficiarul celor două firme din Malta și Cipru ar fi chiar Alexandru Pincevschi.

Serghei Islentiev, numit în februarie 2017 administrator al firmei „PLS Parcare” SRL, a lucrat anterior în cadrul holdingului „Elita 5”, condus de Pincevschi. Conform informațiilor de pe site-ul de profil linkedin, Islentiev a deținut funcția de „Business Development Manager” la Elita 5, lucru recunoscut chiar de Islentiev, în cadrul unei conferințe de presă. Fiind angajat la Elita 5, spunea Islentiev în acea conferință, a ajuns să-i cunoască pe reprezentanții firmei ungare câștigătoare a licitației privind amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.

Islentiev a fost numit administrator al „PLS Parcare” SRL, care urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău, recent, în februarie 2017, luîndu-i locul maghiarului Zsuffa Andras, care era administrator încă de la fondarea firmei, în 2015.

Sursele ZdG spun că omul de afaceri Alexandru Pincevschi este „gestionarul din umbră” al companiei câștigătoare a licitației.