Oamenii legii au ajuns cu percheziții și la vilele lui Igor Dodon de la Molovata (r-nul Dubăsari). Este vorba despre trei vile amplasate pe malul râului Nistru.

Conform documentelor, imobilele sunt înscrise pe numele cumnatului lui Dodon, Petru Merineanu, însă beneficiarul real al acestora ar fi chiar fostul președinte.

Mai mult, conform actelor, valoarea totală a acestora ar fi de 1,7 milioane de lei, în timp ce valoarea reală depășește suma de 14 milioane de lei.

Conform surselor Deschide.MD, Merineanu a încercat să distrugă anume aceste documente, care leagă vilele de la Molovata de Dodon, dar și indică prețul real al imobilelor, în timp ce a fost reținut de procurori și ofițerii SIS și CNA.

Amintim că, în această dimineață, procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Citiți și: Percheziții la Dodon, bănuit de luare de mită și trădare de Patrie. Locațiile unde au descins procurorii

Dumitru Robu confirmă: Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore

(FOTO) Percheziții PA-SIS la Dodon // Procurorii au găsit zeci de mii de euro și circa jumătate de milion de lei