Aproximativ jumătate de milion de lei și zeci de mii de euro ar fi fost găsite de procurori până la această oră în cadrul acțiunilor de urmărire penală care se desfășoară în privința fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon.

Astfel, conform surselor Deschide.md, în cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au depistat mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10 mii euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

Tot acolo, organele de drept au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

Totodată, procurorii au descoperit și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în România.

În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de EURO.

Procurorii urmează să stabilească proveniența banilor.

Amintim că, în această dimineață, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Citiți și: Percheziții la Dodon, bănuit de luare de mită și trădare de Patrie. Locațiile unde au descins procurorii

Dumitru Robu confirmă: Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore

Perchezițiile la domiciliul lui Dodon din sectorul Buiucani al capitalei continuă și în aceste clipe.