Fracțiunea Partidului politic Șor va vota în legislativ pentru ridicarea imunității parlamentare a deputaților săi Ilan Șor și Marina Tauber. Despre aceasta a anunțat însăși parlamentara într-o conferință de presă susținută înaintea ședinței Comisiei juridică, numiri și imunități, la care urmează să fie examinate cererile procurorului general interimar, Dumitru Robu, transmite IPN.

„Suntem ferm convinși că procurorul general interimar execută o comandă politică, care vine direct din culisele actualei puteri. Motivul este simplu și banal – suntem o forță politică de opoziție foarte vocală, iar PAS, în frunte cu Maia Sandu, nu face altceva decât să încerce să ne intimideze și să ne închidă gura”, a declarat Marina Tauber.

Deputata spune că nu are așteptări prea mari de la dezbaterile din Comisie, deoarece ele au un caracter formal, decizia fiind deja luată. „Fracțiunea Partidului Șor va vota pentru ridicarea imunității domnului Ilan Șor și a mea. Toți împreuna am luat această decizie și vom vota cu ambele mâini, pentru că nu ne temem”, a spus Marina Tauber.

Deputatul Denis Ulanov a precizat că votul pentru ridicarea imunității nu trebuie considerat o recunoaștere a vinei. E vorba de poziția formațiunii care pledează pentru renunțarea în general la imunitate parlamentară.

Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber. În demersuri se invocă articolele „spălarea banilor” și „escrocherie” din Codul Penal.