UPDATE // 10:45 // Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon.

Știrea inițială!

Președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al R.Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, susțin sursele Deschide.MD. Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele noastre susțin că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

De menționat că anterior, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul socialistului, ex-ofițerul SPPS, Lilian Filipov, dar și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Dodon.

Amintim că în această dimineață procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au descins cu percheziții la Igor Dodon bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Detalii: Percheziții la Dodon, bănuit de luare de mită și trădare de Patrie. Locațiile unde au descins procurorii

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), repornit prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani

Din grupul de urmărire penală fac parte mai mulți procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, inclusiv Dorin Compan și Petru Iarmaliuc.