Comisia Situații Excepționale a decis astăzi prelungirea contractului de achiziționare a energiei electrice de către SA „Energocom”, pentru încă o lună în baza negocierilor directe. Asta după ce anterior, CSE a prelungit pentru o lună contractul de achiziție a energiei electrice cu centrala de la Cuciurgan și compania ucraineană „Ukrhidroenergo”, la fel, în baza negocierilor directe.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie, ca urmare a imposibilității selectării unei companii pentru procurarea energiei electrice, Energocom a semnat un contract de achiziție cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), la prețul de 59,5 dolari/ MWh. MGRES și-a asumat să asigure 70% din necesarul de energie electrică pentru luna mai. Ulterior, compania a semnat și un contract de achiziție a 30% din energia electrică de la „Ukrhidroenergo”.

Conform Comisiei Situații Excepționale, Energocom încheie contracte de achiziție cu producătorii, după care - cu furnizori și distribuitori. Datele preliminare arată că la prețul mediu de achiziție al energiei electrice tarifele actuale pentru consumatorul final nu va crește.

Citește și: Energocom a semnat un contract de achiziție a 30% din necesarul de curent electric pentru luna mai cu o companie ucraineană 

Guvernul a prelungit pentru o lună contractul cu centrala de la Cuciurgan. „Prețul” pe care-l vom plăti pentru energia electrică

O altă decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale se referă la semnarea unui contract de procurare a gazelor naturale în volum de 24 500 mii m3, între SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”, la prețul de achiziție din lunile martie-aprilie.