Primarul Capitalei lasă de înțeles că descinderile PA și CNA care au loc azi la primărie și acasă la câțiva funcționari publici nu se fac la timpul potrivit. El se referă la faptul că municipalitatea lucrează în regim de alertă la lichidarea consecințelor ninsorilor din ultimele zile. Edilul a spus că operațiunea respectivă ar putea chiar să demotiva angajații care muncesc înlăturarea paguelor produse de intemperie. Declarațiile au fost făcute câtorva instituții de presă, și transmise ulterior într-o intervenție televizată la Publika TV.

Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA au descins în această dimineaţă, în casa viceprimarului de Chişinău, Nistor Grozavu. Percheziţii au loc şi la domiciliul şeful Direcţiei Transport, Igor Gamreţki. Ofiţeri ai CNA se află şi la sediul Primăriei, unde în acest clipe se desfăşoară o şedinţă extraordinară a Consiliului Municipal, moderată de edilul Dorin Chirtoacă.

Potrivit ofiţerului de presă a Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, operaţiunea se desfăşoară în cadrul dosarului parcărilor cu plată, care urmau să fi amenajate în Chişinău. În dosar sunt vizaţi atât angajaţi ai Primariei, cât şi oameni de afaceri.

La sfârşitul anului 2015, Primăria Capitalei a semnat un contract cu o firmă austriacă privind amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău. Firma Parkleitsystem a fost creată în septembrie 2015, cu o lună înainte de concurs, special pentru participarea la licitaţiile din Moldova.

Recent, Centrul Naţional Anticorupţie a deschis o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu la semnarea contractului public-privat. Conducerea companiei susţinea că acordul este perfect legal.