UPDATE // 15:47 // Solicitată de Deschide.MD, purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție (CNA), Angela Starinschi, ne-a comunicat despre reținerea a trei persoane, bănuite de trafic de influență în proporții deosebit de mari. Persoanele au fost reținute de ofițerii SIS și CNA, sub conducerea PA, urmare a acțiunilor de urmărire penală și de investigație, desfășurate în perioada 18-21 mai curent.

Cele trei persoane, printre care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica, ar fi primit, prin estorcare, suma de jumătate de milion de lei de la un bărbat, reținut anterior pentru trafic de substanțe narcotice.

Potrivit datelor anchetei, banii ar fi fost transmiși pentru rezolvarea dosarului și coruperea persoanelor publice din cadrul organului de urmărire penală, în gestiunea căruia se află cauza.

În prezent se desfășoară acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului.

UPDATE // 15:27 // Ion Țurcanu, șeful Direcției Antidrog din cadrul INI, susține că de fapt persoana reținută ar fi un individ care s-ar fi dat drept ofițer antidrog.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un ofițer al Direcției Antidrog a fost reținut cu, puțin timp în urmă, de către ofițerii SIS și CNA pentru trafic de influență.

Acesta ar fi încercat să mușamalizeze un dosar de trafic de droguri, susțin sursele Deschide.MD. Acesta, împreună cu doi complici, ar fi pretins suma de 23 000 euro.