UPDATE // 10:14 // Potrivit IGP, în urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana nu s-a adeverit.

Polițiștii nu au depistat obiecte suspecte sau explozibile.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Ciocana au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O persoană necunoscută a anunțat în această dimineață despre prezența unui obiect explozibil în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. La fața locului au intervenit toate serviciile specializate, zona fiind încercuită, iar persoanele din clădire au fost evacuate.

În jurul orei 08:38, angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, despre apelul făcut de un bărbat care a comunicat că în incinta Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana este amplasat un obiect explozibil. Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii. La fața locului sunt prezente toate serviciile specializate”, se arată într-un anunț al IGP.