Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordinul privind pornirea urmăririi penale în legătura cu imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui de atunci al R.Moldova, Igor Dodon. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Amintim că marți, 17 mai, Curtea de Apel Chișinău a emis o decizie prin care a anulat încheierea Judecătoriei Ciocana și a unei ordonanțe emise de conducerea Procuraturii Anticorupție în cazul „kuliok”.

Detalii: Dosarul „kuliok” ar putea fi redeschis. Curtea de Apel a anulat decizia procurorilor de neîncepere a urmării penale

De menționat că în spațiul public au apărut mai multe imagini video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani

Ulterior, PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.