Un polițist de frontieră în stare de ebrietate a luat la palme o polițistă care a intervenit la o chemare, dar și i-a stricat telefonul. Polițistul de frontieră bătăuș a sărit cu pumnii și la un echipaj de poliție al IP Hîncești, dar și a deteriorat un Duster al poliției. Incidentul a avut loc în seara zilei de Duminică, 15 Mai, în jurul orei 20:06, în localitatea Crasnoarmeiscoie, din raionul Hîncești.

Sursele Deschide.MD susțin că angajatul bătuș de la IGPF s-a dovedit a fi Alexandru Chirilov, în vârstă de 24 de ani. În seara zilei de Duminică, 15 Mai, un bărbat a telefonat la serviciul 112 și a comunicat că în curtea casei sale s-a iscat un conflict între el și mai multe persoane cunoscute, care sunt în stare de ebrietate și manifestă un comportament agresiv.

La fața locului, pentru a calma spiritele, a intervenit Natalia Ciubaciuc, un subofițer superior al Sectorului de Poliție Nr.7 Bujor, din cadrul IP Hîncești. Ajunsă la fața locului, angajata IP Hîncești a fost atacată de un individ în stare de ebrietate. Acesta a înjurat-o ca la ușa cortului, i-a aplicat mai multe lovituri cu palmele peste față, după care i-a luat telefonul mobil și l-a trântit de pământ, susțin sursele noastre.

Conform datelor prezentate de aceeași interlocutori, atacatorul s-a dovedit a fi angajatul IGPF, Alexandru Chirilov.

Ulterior, în ajutorul polițistei a intervenit echipajul 7032 din cadrul IP Hîncești, pe care Chirilov i-a întâmpinat cu injurii și acțiuni agresive manifestate cel mai probabil din cauza stării de ebrietate avansată în care se afla.

Polițiștii l-au convins pe Chirilov să urce în Duster-ul poliției pentru a fi escortat la IP Hîncești, însă acesta ar fi încercat să se bată cu capul de automobil până când a distrus geamul de la portiera din spate a automobilului.

Dat fiind faptul că polițistul de frontieră continua acțiunile huliganice, angajații IP s-au văzut impuși de circumstanțe să-l imobilizeze și să aplice cătușile din dotare.

Raisa Novițchi, purtătorul de cuvânt al IGPF, a evitat să ofere mai multe detalii despre acest caz, însă a confirmat existența acestuia și ne-a comunicat că: „Poliția de Frontieră reacționează la cazul în care un angajat IGPF, fiind în stare de ebrietate, a agresat un angajat al Poliției. Menționăm că angajatul IGPF se afla în concediu anual. Însă, pentru fapta sa ilegală la nivelul instituției a fost inițiată o anchetă de serviciu internă. Mai mult ca atât, conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează astfel de cazuri și acești angajați nu trebuie să se regăsească în rândurile polițiștilor de frontieră”.

Am solicitat și o reacție de la reprezentanții IP Hîncești, cu referire la acest incident, însă până la publicarea știrii Cristina Vicol, ofițerul de presă al IP Hîncești, așa și nu a mai venit cu un răspuns.