Evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a ajuns la final. Activitatea lui în perioada noiembrie 2019 - octombrie 2021 a fost evaluată în baza mai multor criterii. Procurorul general suspendat a primit calificative la capitolul eficiență, integritate, comunicare internă și externă, dar și pentru managementul resurselor umane.

Potrivit concluziilor membrilor Comisiei, deciziile adoptate de către Stoianoglo privind rotația procurorilor din procuraturile teritoriale, cărora le-a cerut să plece din sistem și inițierea procedurilor disciplinare în privința unor procurori sau angajați care nu au cedat presiunilor, arată un management defectuos al resurselor umane, scrie TV8 conform unor surse. 

Au fost, de asemenea, audiați mai mulți procurori sau angajați din PG, precum și foști adjuncți ai lui Alexandru Stoianoglo la șefia Procuraturii, mai scrie sursa citată. A rezultat un punctaj de 2,19 puncte, care, potrivit membrilor comisiei de evaluare, corespund calificativului „nesatisfăcător”. 

Raportul Comisiei a fost prezentat Consiliului Superior al Procurorilor, pentru examinare și adoptarea unei decizii în privința lui Alexandru Stoianoglo. Potrivit ultimelor modificări operate la legea cu privire la procuratură, dacă activitatea lui Stoianoglo va obține calificativul „nesatisfăcător”, acesta ar urma să fie demis de către șefa statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Sursa citată a încercat să-l contacteze pe Alexandru Stoianoglo pentru o reacție, însă avea telefonul deconectat. 

În noiembrie 2021, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a constituit Comisia de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Pe 5 octombrie, după trei ore de percheziții, procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS) din clădirea Procuraturii Generale.

Șeful suspendat al PG este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.