Șeful din cadrul INSP și cei doi subalterni ai săi, reținuți săptămâna curentă de către SIS și PA, au fost aduși în fața judecătorului de instrucție și au primit mandate de arest în Penitenciarul Nr.13.

Astfel, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersurile procurorilor și au decis ca, unul dintre cei trei să fie plasat în arest pentru 20 de zile, iar șeful din cadrul INSP și cel de-al treilea agent de patrulare s-au ales cu mandate de arest pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Amintim că potrivit materialelor acumulate, bănuiții aplicau diferite tactici de pretindere și primire, inclusiv prin extorcare a mijloacelor bănești de la conducătorii auto antrenați în traficul rutier, sume cuprinse între 200 - 600 euro.

În acest sens, pe data de 11 mai, ofițerii SIS, împreună cu procurorii Anticorupție și angajații SPIA au efectuat mai multe percheziții la domiciliile, birourile și automobilele acestora. Astfel, în cadrul descinderilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, un aparat de bruiat GPS, registre, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

VIDEO // Un șef din cadrul INSP împreună cu doi subalterni, reținuți de CNA pentru corupere pasivă