UPDATE // 10:10 // PCCOCS anunță că perchezițiile se desfășoară și la un fost consul al R.Moldova la Odesa.

UPDATE // 10:07 // Procuratura Generală vine cu detalii privind perchezițiile din această dimineață la domiciliul fostului prim-ministru, Pavel Filip. Potrivit PG, perchezițiile au loc în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a Republicii Moldova, de bunul imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova or. Odessa.

Perchezițiile se desfășoară la un ex-prim-ministru al Republicii Moldova, precum și la mai mulți membri activi ai grupului criminal organizat condus de ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi, implicați în această schemă. Cu detalii revenim după terminarea acțiunilor de urmărire penală”, a precizat pentru Deschide.MD procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG, Mariana Cherpec.

UPDATE // 09:49 // Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Sergiu Rusu, a declarat pentru Deschide.MD că Pavel Filip nu va fi reținut pentru 72 de ore, dar urmează să fie citat și recunoscut în calitate de bănuit de „abuz în serviciu”.

Știre inițială!

Procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul fostului prim-ministru și ex-lider al Partidului Democrat, Pavel Filip, susțin sursele Deschide.MD. Informația privind efectuarea perchezițiilor la un ex-premier a fost confirmată pentru Deschide.MD de către procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, fără, însă, a preciza despre cine este vorba.

Mai exact, fostul premier este vizat în dosarul privind tentativa de deposedare a terenului de peste 40 de ari, unde este amplasat Consulatul Republicii Moldova în orașul Odesa. În schema respectivă ar fi implicat și fostul deputat Vladimir Andronachi.

La data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunța că „a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

Detalii: DOC // R.Moldova riscă să piardă milioane de euro prin intermediul unei scheme puse în aplicare de Vladimir Andronachi

Detalii: Dosar penal în cazul tentativei de deposedare a statului de sediul Consulatului R.Moldova din Odessa