Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat că în Capitală a fost atinsă rata de vaccinare necesară imunității colective.

Gâlcă a declarat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că rata de vaccinare în Capitală este de 48 la sută, însă, împreună cu procentul celor imunizați în România, a fost atinsă cifra de 70% sută. Oficialul a subliniat însă că municipiul Chișinău se află în continuare sub cod galben de urgență în sănătate. 

Îmbolnăvirile cauzate de coronavirus au scăzut, însă ele încă există”, a precizat Gâlcă.

Potrivit lui Boris Gâlcă, în spitalele din Chișinău se află internați 110 pacienți bolnavi de COVID, dintre care doar două cazuri sunt grave.

Gâlcă a menționat că, începând cu data de 31 martie, Direcția sănătate va renunța la cele două puncte de vaccinare mobilă.

În condițiile în care rata de vaccinare este scăzută și s-a atins imunitatea colectivă, vom renunța, începând cu data de 31 martie, la punctele de vaccinare mobilă. Procesul de vaccinare va continua în cadrul policlinicilor”, a spus oficialul.