Cele patru persoane, învinuite în dosarul de contrabandă cu aur din Statele Unite ale Americii, au primit mandate de arest. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au acceptat parțial solicitările procurorilor privind aplicarea arestului preventiv în privința celor vizați.

Astfel, trei învinuiți au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar o femeie, funcționar poștal, pentru 20 de zile.

Amintim că patru persoane, printre care un angajat al Serviciului Vamal, dar și un funcționar poștal, au fost reținuți într-un dosar de contrabandă cu aur din SUA. Cei patru au încercat introducerea în mod fraudulos, prin intermediul trimiterilor poștale, a lingourilor de aur și granulelor în cantitate totală de 1024 grame, cu puritatea de 99,99%, având o valoare de peste 1 milion de lei.

Detalii: FOTO // Patru persoane, printre care un angajat al Serviciului Vamal, reținuți într-un dosar de contrabandă cu aur din SUA