Toate cele 8 persoane reținute pentru că ar fi încercat să-l asasineze pe președintele PD, Vlad Plahotniuc au primit mandat de arest pentru 30 de zile. Astfel magistrații au acceptat în totalitate demersul procurorilor.

Numele persoanelor reținute au fost auzite public pentru prima dată, astăzi, în cadrul ședinței de judecată, unde cei 8 bărbați au primit mandate de arest pentru 30 de zile:

1. Șevcenco Dumitru Nicolaevici

2. Șevcenco Igor Nicolaevici 

3. Chirov Stepan Haralambovici 

4. Dragulea Vasile 

Nu a fost prezent la ședința de judecată din cauză că acestuia i s-a făcut rău și a fost transportat la spital 

5. Zabolotnîi Valerian Vladimir

 

6. Parhomenco Iurie Dmitrii 

7. Melnic Igor 

8. Șavchi Eduard Nicolaevici

Amintim că poliţiştii și procurorii din Moldova și Ucraina, în cadrul unei operațiuni comune, au reținut vineri 17 membri ai unei grupări criminale internaționale, care intenționau să comită în weekend-ul trecut un asasinat asupra unui lider politic din Republica Moldova, conform declarațiilor. Dintre acestea 8 au fost reținute pe teritoriul Republicii Moldova, iar 9 - pe teritoriul Ucrainei.

Ca urmare a perchezițiilor de vineri, au fost depistate și ridicate armele și alte obiecte care urmau a fi folosite la comiterea atentatului, ------------------ acestea fiind patru aruncătoare de grenade cu efect cumutativ calibru 28 mm, două pistoale model CZ cu amortizator, cartușe, stații radio, telefoane mobile, obiecte pentru deghizare, precum și alte bunuri și obiecte care au importanță pentru prezenta cauză penală.

Toţi cei opt suspecţi reţinuţi au fost anterior cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor exceptional de graveşi deosebit de grave, inclusive omor şi tâlhărie. Pe cazul dat a fost pornită cauza penală în baza componenței de infracțiune prevăzute de art. Art. 27, 46, 145 alin. lit. a), p) Cod Penal al RM.