Veaceslav Platon ar fi bun de un scenarist la Hollywood. Tot Platon este un manipulator talentat și un creator al schemelor financiare, un om cinic, lipsit de orice remurșcare de conștiință, în stare să convingă pe oricine că albul este negru și negrul este alb, a declarat Ilan Shor pentru Sputnik.

„În interviul acordat Newsmaker, Platon nu se sfiește să afirme că eu am plătit 40.000.000 de dolari pentru a acoperi datoriile pentu creditele luate de firmele lui. Orice om întreg la minte își dă seama că asta e o prostie. De ce eu aș plăti pentru rateurile lui?”

Aceste credite au fost acoperite de Platon, deoarece în gaj se afla proprietatea lui: 50% din acțiunile Moldindconbank și Asito. Cu părere de rău, Platon a plătit aceste credite din banii pe care eu i-am scos din BEM, la insistența lui Vlad Filat.

Rugat să comenteze afirmațiile lui Veaceslav Platon, că această sumă a fost achitată din 38,2% din acțiunile Victoriabank, din contul clădirii Asito și Casei Modei, Shor a declarat că Platon a inventat o istorie. „În declarațiile sale în instanță el spune că aceste acțiuni și clădirea au fost cumpărate cu 75.000.000 de dolari. Orice bancher și persoană care gândește logic, își dă seama că aceste acțiuni și imobilul nu costă 75.000.000 de dolari. E o prostie”, spune Shor pentru Sputnik.   

Acest pachet de acțiuni, afirmă Shor, a costat în toamna anului 2014 în jurul a 15-18.000.000 de dolari, deoarece capitalul băncii constituia 45-50.000.000 de dolari. În cazul lui Platon este vorba despre 38%. Acest fapt l-ar fi confirmat și Platon care critica în anul 2014 conducerea băncii Vicoriabank, cu care se afla în conflict, și declara că banca are grave probleme financiare.

„Dacă plânge sau nu pușcăria, o va decide instanța, dar pot să adaug că după el plânge Hollywood-ul. Se spune că acolo lipsesc scenariștii buni în scheme financiare. Schemele lui pot fi cu ușurință integrate în concepția unui blockbuster”, a spus Shor.