Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un anunț ca urmare a ședinței Consiliului Suprem de Securitate, la care s-a discutat situația macroeconomică curentă, principalele tendințe și provocări ale anului 2022.

„Membrii CSS au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei, care e responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor. Majorarea prețurilor la nivel internațional este o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință. CSS a recomandat Băncii Naționale să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze atunci când acestea nu sunt eficiente”, a anunțat șeful statului.

Totodată, menționează Sandu, Guvernul urmează să continue politica de susținere a categoriilor cele mai afectate de creșterea prețurilor.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creșterea pensiilor și a compensațiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză. La fel, Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătățirii mediului de afaceri pentru a asigura o creștere economică robustă și incluzivă”, a precizat ea.