Relațiile dintre România și R. Moldova devin mai strânse și mai puternice. Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că e firesc să se întâmple acest lucru.

În contextul ședinței comune a Guvernelor de la București și Chișinău de pe 11 februarie curent, politicianul a mai declarat că urmează a fi aprobate un șir de acorduri și decizii, ceea ce demonstrează că România a fost, este și va fi mereu alături de R. Moldova. 

„Revenim la o normalitate. Nu mai întâmpinăm ajutoarele sub podul de la telecentru ca în anii de tristă pomină, ne purtăm firesc cu frații noștri. Pe 11 februarie va avea loc, prima dată de la independență, ședința comună a guvernelor la Chișinău. Vor fi decizii importante, acorduri semnate, cu impact direct către cetățeni, ceea ce demosntrează că România a fost alături de noi. Chiar și atunci când a fost disconsiderată și nu era tratată cu respect ei au depășit și au ajutat”, a declarat Grosu în cadrul unei ediții speciale la TRM. 

Președintele Parlamentului, a mai adăugat că, în urma ședinței comune a Guvernelor există multe așteptări la nivel practic, fie că e vorba de roaming, infrasctructură sau proiecte în mediul rural.