Parlamentul ar putea să se întrunească în sesiune extraordinară la data de 20 ianuarie. Un anunț în acest sens a fost făcut de către deputatul PAS, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Potrivit parlamentarului, deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.

Alaiba a precizat că printre subiectele ce urmează să fie examinate în cadrul sesiunii extraordinare se numără și votarea, în lectura a doua, a proiectului privind atragerea de către Guvernul R.Moldova a împrumutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional.

La fel, ar urma să fie votate și alte proiecte restante din anul 2021.

Deputatul a precizat că o decizie privind convocarea ședinței plenare a Parlamentului în cadrul unei sesiuni extraordinare ar urma să fie adoptată de către Biroul Permanent al legislativului.

Amintim că Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

În cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.