Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită actualei guvernări crearea, în regim de urgență a unei Celule de Criză privind situația creată în domeniul sanitar, economic, social și energetic. Potrivit unui comunicat al formațiunii, pentru a depăși situația complicată în care se află R.Moldova, este nevoie de implicarea experților în domeniu, societății civile și a reprezentanților partidelor extraparlamentare de orientare pro-europeană.

Într-un comunicat de presă, PLDM precizează că încrederea cetățenilor în instituțiile statului scade, pe zi ce trece, datorită unor politici netransparente și lipsa unei analize a impactului de reglementare promovate de actuala guvernare, motiv pentru care R.Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent.

Ca și majoritatea cetățenilor suntem îngrijorați de evenimentele care se întâmplă în Republica Moldova. În același timp, ținem să reamintim unor lideri a unor partide extraparlamentare, lideri care au fost în loc de preș în anticamera lui Plahotniuc, lideri care au contribuit prin acțiunile lor la instaurarea oligarhiei și a unui stat capturat:

PLDM a susținut necondiționat în campania electorală PAS-ul, dar nu se află sub nici o formă la guvernare. Speculațiile că astăzi în funcțiile cheie sunt promovați reprezentanții PLDM sunt mincinoase și calomnioase. Cei care astăzi dețin funcții în stat nu ne reprezintă și nu sunt membrii partidului”, se menționează în comunicat.

Potrivit liberal-democraților, este „imperios necesar” inițierea unui dialog sincer între toate partidele pro-europene și societate pentru depășirea situației în care a ajuns statul.

Noi, spre deosebire de unii exponenți politici care nu au învățat lecțiile trecutului nu credem că astăzi, cu orice preț, e nevoie de revolte și destabilizări. În același timp, perpetuarea actualei situații este inadmisibilă.

Prin urmare, PLDM solicită actualei guvernări, sub conducerea Președintelui Republicii Moldova crearea, în regim de urgență, a unei Celule de Criză privind situația creată cu implicarea experților în domeniu, societății civile și a reprezentanților partidelor extraparlamentare de orientare pro-europeană pentru întreprinderea măsurilor necesare și depășirea acestei situații”, precizează PLDM.

Amintim că în ultima perioadă mai multe formațiuni extraparlamentare au anunțat despre inițierea acțiunilor de protest împotriva actualei guvernări. Aceștia critică modul în care este gestionată criza pandemică și economică din R.Moldova, solicitând demisia mai multor reprezentanți ai PAS.