Președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a avut luni, 03 ianuarie 2022, o întâlnire de lucru cu Anatol Șalaru, președintele Partidului Unității Naționale, din Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, cei doi lideri au abordat o serie de probleme privind situația politică internă și economică, evoluțiile din justiție, cât și progresele înregistrate de Republica Moldova privind parcursul său european.

De asemenea, un alt punct important al discuției l-a reprezentat perspectiva reînființării Partidului Mișcarea Populară în Republica Moldova. În acest sens, Cristian Diaconescu l-a asigurat de întregul său sprijin, astfel încât cele două formațiuni unioniste să reprezinte singura alternativă creștin-democrată pentru electoratul conservator din România și Republica Moldova.

Reafirmându-și angajamentul privind reluarea activităților și întâlnirilor periodice, Președintele PMP urmează să efectueze, în perioada următoare, o vizită la Chișinău.

În cadrul vizitei preconizate președintele PMP, Cristian Diaconescu, va avea întrevederi cu membrii și simpatizanții partidului din Republica Moldova precum și cu mediul academic.