Fostul premier al R. Moldova Ion Sturza sugerează că primarul general al capitalei, Ion Ceban, care recent și-a anunțat lansarea proiectului „Mișcarea Alternativă Națională, ar fi un „păpușar”, pe care l-ar fi „achiziționat” controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Astfel, în 2022 ar urma ca toate „achizițiile” lui Platon - deputați, miniștri, judecători, procurori, activiști, jurnaliști - să acționeze împotriva Maiei Sandu.

Într-o opinie publicată pe Facebook, Sturza face o legătură între Ceban și Natalia Morari, mama copilului lui Platon, care, prin activismul de pe rețelele de socializare, ar promova „fin și subtil” activitatea lui Ion Ceban, astfel crescând și șansele ei de a deveni „fața opoziției guvernării actuale”. 
 
„De-a lungul „carierei” sale de afacerist, Slava Platon a făcut mai multe „achiziții” - deputați, miniștri, judecători, procurori, activiști, jurnaliști. Lista scurtă o puteți vedea în rechizitoriile lui Plaha. Cu sprijinul lor, el a devenit „faimos” - raiderul numărul unu, spălătorul de miliarde… Dar de departe cea mai valoroasă este „mama copilului” - Natalia Morari! Natașa este infinit mai dotată și mai inteligentă pentru „scopuri mărețe”. Ambițioasă, orgolioasă, fără multe repere de orice gen, ea este mereu gata de acțiune. Și încă ce fel de acțiune?! Nu, nu de a-l salva pe „tatăl copilului”. Ea vrea să conducă lumea. Slava (ca și mulți alții) și banii lui sunt doar instrumente tranzitorii. Un pic umilită de opinia publică, dar neînfrântă, ea s-a pus deja pe treabă. Devenită subit foarte activă pe rețelele de socializare cu postări aparent lacrimogene, în realitate, Natașa creează alternative, PR fin și subtil, dar și trolling de duzină. E impresionantă lista celor care comentează și dau like-uri la aceste „mesaje” - de la naivi la cei supărați, frustrați și puțin invidioși că au rămas pe dinafară. Armata perfectă!
 
Iv. Ceban & Co sunt doar instrumente pentru ea. Faima unui nou păpușar este scopul ei final. Așa că unii prematur s-au bucurat că fața opoziției guvernării actuale va fi una de „MAN” fără multe șanse. Nu, va fi una de „Femeie”. Cu șanse. Și aceste șanse vor crește pe măsură ce va trece timpul, iar schimbările spre bine vor fi în întârziere din partea guvernării. Cine-cine, dar Natașa știe să taxeze”, relatează Sturza. 
 
Totodată, fostul premier spune ce, în opinia lui, ar urma să ne aștepte în 2022. Potrivit lui, Maia Sandu ar urma să „lupte” cu toți clienții „achiziționați” de Platon de-a lungul timpului. 
 
„Maia Sandu? Riscă să rămână așa cum este, singură cu o redută în jur de 10-15 soldați fideli, deveniți peste noapte generali, dar fără trupe și mare pricepere la război. Epurările și filtrele nu prea încurajează pe nimeni să se înroleze. Mai rămâne mandatul popular. E nuclear, dar are și el termen de valabilitate. Așa că ne așteaptă în anul 2022 un război de uzură: toți „clientii” contracandidatului - împotriva Maiei Sandu”, susține ex-premierul. 
 
Amintim că, pe 30 decembrie 2021, Primarul general Ion Ceban a criticat, într-o conferință de presă, acțiunile guvernării și a anunțat că lansează „Mișcarea Alternativă Națională” MAN.