Președintele comisiei de grațiere din cadrul Președinției Republicii Moldova lansează ideea declarării persona non grata – a ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova - Oleg Vasnețov.

Reacția vine după ce Oleg Vasnețov,  a mers vineri, 17 decembrie, la Tiraspol, acolo unde Vadim Krasnoselski a preluat pretinsul mandat în funcția de președinte al regiunii transnistrene, pe un termen de 5 ani

 „Persona non grata – Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova. Trebuie o decizie formală”, a scris Guzun.

Pe 12 decembrie, în stânga Nistrului au avut loc așa numitele alegeri prezidențiale. La „alegeri” au concurat actualul lider, Vadim Krasnoselski, dar și un singur contracandidat – Serghei Pînzari.

Liderul separatist a depus vineri, 17 decembrie, jurământul în fața cetățenilor din regiune, text semnat în trei limbi – rusă, moldovenească și ucraineană. În sală a fost prezent și ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.