Socialistul Alexandr Nesterovschi anunță despre boicotarea alegerilor care ar urma să se desfășoare în mun.Bălți la data de 19 decembrie.

Onoarea politică este mai importantă decât victoria în scrutin. De aceea, anunț oficial că am decis să boicotez alegerile pentru Primăria Bălți. M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, dar și colegii din partid, și toți împărtășim aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au nicio legitimitate morală, politică sau legală”, a scris acesta.

Potrivit lui, în acest context PSRM declară boicot „abuzurilor și acțiunilor ilegale” comise de reprezentanții Administrației Prezidențiale, Guvernului și CEC.

La fel, Nesterovschi s-a adresat lui Nicolai Grigorișin, dar și altor candidați din primul tur să boicoteze alegerile din 19 decembrie și să se retragă din cursă.

De menționat că după excluderea Marinei Tauber din cursa pentru funcția de primar al mun.Bălți, Comisia Electorală Centrală a dispus ca în turul II ar urma să lupte următorii doi concurenți care au obținut cele mai multe voturi. Inițial, în turul II urmau să se întâlnească Nicolai Grigorișin (candidat independent) și Boris Marcoci (PAS), însă cel din urmă s-a retras din cursă.

Detalii: Boris Marcoci se retrage din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi

Astfel, locul lui Marcoci urma să-i revină lui Nesterovschi, însă și socialistul a refuzat să concureze.

În aceste circumstanțe, în turul II, de pe poziția V, accede reprezentantul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, care în cadrul primului tur din 21 noiembrie a obținut 416 voturi (1,25%).