Președinția Republicii Moldova nu a recepționat deocamdată nicio scrisoare din partea șefului administrației de la Tiraspol cu privire la reluarea procesului de negocieri. „Pe moment, nu deținem astfel de informații. În cazul în care vom avea informații la subiect, vom reveni”, a precizat Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova, la solicitarea IPN.

Conform unui comunicat al așa-zisei administrații prezidențiale de la Tiraspol  în cadrul unei întrevederi a șefului administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski, cu șeful misiunii OSCE din Republica Moldova, Klaus Neukirch, liderul transnistrean a transmis, prin misiunea OSCE, o altă scrisoare din partea structurilor de la Tiraspol pentru președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În scrisoare, Vadim Krasnoselski a făcut apel la șefa statului să grăbească desemnarea unui reprezentant oficial al Republicii Moldova în procesul de negocieri. Semnatarul scrisorii a menționat că așteaptă „răspuns și desemnarea” negociatorului din partea Chișinăului.

Runda de negocieri în formatul 5+2, programată să aibă loc pe data de 2-3 noiembrie la Stockholm, Suedia, a fost amânată. Formatul de negocieri este înghețat de peste doi ani. Ultima întâlnire a avut loc la Bratislava, Slovacia, pe data de 10 octombrie 2019, dar la ea nu s-a semnat un protocol final, din cauza divergențelor dintre opiniile părților implicate în negocieri.