Deputații Partidului Acțiunii și Solidaritate (PAS) așteaptă demisia Nataliei Moloșag din funcția de avocat al poporului. Parlamentarul Radu Marian a declarat pentru ZdG că implicarea lui Dumitru Godorog în activitățile Oficiului Ombudsmanului reprezintă „o greșeală” de pe urma căreia suferă reputația instituției.

Implicarea acestei persoane terțe în cadrul instituției a fost o greșeală și este clar ca reputația instituției Avocatului Poporului are de suferit. Am înțeles de la doamna avocat că urmează să-și prezinte demisia după ce dânsa va duce la bun sfârșit un control intern. Cum am zis, așteptăm decizia de demisie”, a declarat acesta.

Deputatul Dan Perciun susține că situația legată de activitatea avocatului poporului este una „regretabilă”.

Da, dumneaei nu a comis careva ilegalități e adevărat, dar contează și percepția acțiunilor pe care le-a întreprins și aici a trebuit să fie mai precaută la modul cum gestionează”, a spus el.

Amintim că Natalia Moldoșag a anunțat astăzi că este gata să demisioneze din funcție, după scandalul cu proxenetul din echipa sa. Ea a precizat că ar putea demisiona, însă doar după ce vor fi inițiate controale la Oficiul Avocatului Poporului și informarea organelor de drept, așa cum, potrivit ei, în cadrul Oficiului ar fi fost depistate ilegalități. Dacă organele de drept vor stabili că Moloșag a afectat cumva activitatea instituției, ea va demisiona.

Detalii: Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, gata să-și depună demisia. În ce condiții

Ca urmare, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a scris că cele anunțate de Moloșag reprezintă „cel mai penibil anunț de demisie”.