Ministrul de Externe, vicepremierul Nicu Popescu anunță că la această etapă autoritățile de la Chișinău și Moscova nu discută despre o eventuală întrevedere între Maia Sandu și Vladimir Putin. Totuși, în cazul în care vor exista „suficiente lucruri concrete pe agendă”, această discuție ar putea avea loc. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Următoarele etape între relația Republicii Moldova cu Federația Rusă ține de alte subiecte, ține de organizarea comisiei interguvernamentale pentru cooperarea economică, probabil în luna martie sau eventual februarie. Există acest dialog continuu pe livrarile de gaz, contractul este, dar ați văzut că se mai fac shimburi de păreri în spațiul public. Avem un dialog cu Federația Rusă și referitor la alte subiecte care sunt pregătite la această comisie interguvernamentală mixtă”, a declarat el.

Potrivit lui Popescu, înțelegerea cu partea rusă este că la o etapă ulterioară se va discuta dacă este cazul ca și președinții statelor să se întâlnească.

Poziția ambelor parți este că pentru o întâlnire la nivel înalt este util să avem careva înțelegeri sau anumite inițiative noi care pot fi lansate și în acest sens, la această etapă nu discutăm în detalii o astfel de întrevedere. Totuși, există disponibilitatea din partea ambelor parți de a discuta despre o astfel de întrevedere atunci când vom avea suficiente lucruri concrete pe agenda”, a precizat el.