Președintele R.Moldova, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Potrivit șefului statului, aceasta rămâne unica soluție pentru a evita o formă gravă în urma infectării cu coronavirus, dar și pentru relansarea economiei. Declarația a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare a lucrărilor de construcție în cadrul proiectelor „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în mun.Edineț”.

Din păcate, în R.Moldova avem o rată scăzută de vaccinare. Din păcate, foarte mulți oameni au o anumită frică care a fost indusă prin dezinformare, minciuni care s-au spus. Această rată scăzută de vaccinare ne face pe noi vulnerabili. Aceasta înseamnă, și din perspectiva sănătății riscul ca mai mulți oameni să se infecteze și să aibă o formă gravă, dar și din perspectiva economică, pentru că economia noastră s-ar putea dezvolta mult mai repede dacă am reuși să scăpăm de această pandemie”, a declarat președintele.

În acest sens, șeful statului a venit cu o rugăminte către toți cetățenii să meargă și să se vaccineze: „Eu m-am vaccinat, mama mea s-a vaccinat. Nu există pericol, trebuie să înțelegem că aceasta este singura soluție ca să depășim această criză”.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până la data de 28 noiembrie, cu schema completă s-au vaccinat peste 930 de mii de cetățeni.