Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la Edineț, la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a municipiului, proiect finanțat din fonduri europene.

Împreună cu ES Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova, și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care implementează proiectul, Maia Sandu a vizitat șantierul unde deja au început lucrările de renovare a rețelei de apă și am discutat cu oamenii care muncesc acolo.
 
„Rețeaua modernizată de aprovizionare va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. Astfel, peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită acestui proiect. Am mulțumit Uniunii Europene și Germaniei pentru sprijinul financiar oferit pentru proiectele din Edineț, dar și din multe alte localități ale republicii. Noi vom continua să identificăm și să valorificăm resurse pentru investiții în infrastructură, astfel încât asemenea proiecte de dezvoltare să fie realizate în toate regiunile țării. Condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sunt șansa noastră ca oamenii să rămână acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a țării noastre”, subliniază președintele.