Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a efectuat o vizită împreună cu comisarul european pentru transporturi Adina Vălean la șantierul de construcție a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România (centura satului Bahmut). Această porțiune de drum este construită cu suportul Uniunii Europene. Ministrul susține că acest obiectiv este un exemplu direct când suportul UE se transformă în proiecte concrete pentru R. Moldova.

În cadrul întrevederii ministrului cu comisarul european au mai fost abordate subiecte ce țin de:

- Proiectele naționale și regionale de interconectare între Moldova, România și Ucraina (drumuri, poduri, căi ferate etc.). Potrivit ministrului, a fost agreată ideea organizării, la Bruxelles, a unei întrevederi la nivel înalt între miniștrii responsabili de domeniul transporturilor din componența trio asociat (Moldova, Ucraina, Georgia) și România.
- Creșterea numărului de autorizații pentru transport de mărfuri pentru operatorii din R. Moldova. Aici Spînu și-a exprimat, în mod special, interesul transportatorilor din Moldova pentru autorizații de tranzit prin Ungaria și Slovenia
- Creșterea siguranței aeronautice și promovarea zborurilor din și spre Chișinău

„La final, i-am mulțumit doamnei comisar pentru suportul oferit la reabilitarea drumurilor naționale care fac parte din Rețeaua Trans Europeană de Transport (TEN-T) și includerea acestora în programul de susținere UE pentru Moldova”, conchide Spînu.