Ucraina a dat curs solicitării Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova de a oferi o cotă suplimentară de autorizații pentru transport marfă. Anunțul a fost făcut de către șeful MIDR, vicepremierul Andrei Spînu.

Potrivit lui, în zilele următoare R.Moldova va primi, pentru anul curent, 3000 autorizații de tip tranzit/bilaterale şi 2000 de autorizații portuare.

Acesta este un rezultat imediat realizat în urma vizitei pe care am efectuat-o la Kiev, în luna noiembrie curent. Mizăm pe cooperarea deschisă și eficientă pe viitor cu omologii noștri Ucraineni”, a menționat Spînu.

La fel, vicepremierul a mai precizat că în perioada 6-7 decembrie 2021 ar urma să aibă loc Ședința comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, unde vor fi discutate un șir de subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea a tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.