Deputații s-au întrunit în ședința plenară a Parlamentului. Astfel, aleșii poporului vor examina, în procedură de urgență, modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent la cererea prim-ministrului Natalia Gavrilița, în scopul neadmiterii sistării livrării gazelor naturale.

De asemenea, vor fi dezbătute proiectele legii bugetului de stat pentru anul 2022, legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, legii fondurilor asigurărilor obligatorii de asistență medicală pe anul 2022, precum și politica fiscală și vamală. 

În lectura a doua vor fi examinate mai multe proiecte, inclusiv,  cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi, cu privire la ajutorul social,  privind compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale și modificarea Codului navigației maritime.

Totodată, deputații ar urma să adopte mai multe hotărâri privind numiri și demisii. În acest sens, ar urma să fie dezbătut proiectul privind încetarea mandatului lui Ștefan Creangă în funcția de director al ANRE. La fel, deputații vor aproba proiectele privind desemnarea membrilor ai Consiliului de supraveghere și dezvoltare al Companiei „Teleradio Moldova”, dar și a unui membru CEC. Este vorba de Teodora Vanghelii, consiliera președintelui fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi.