În contextul apropiatei vizite la Moscova, vicepremierul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, l-a primit pe ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov cu care a efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual și perspectivele dezvoltării relațiilor moldo-ruse.

„În cadrul întrevederii a fost confirmată disponibilitatea ambelor părți pentru promovarea în continuare a dialogului politic la diferite niveluri, aprofundarea cooperării comercial-economice și intensificarea schimburilor cultural-umanitare, inclusiv prin organizarea unor acțiuni bilaterale în perioada următoare”, se arată în mesajul lui Nicu Popescu.

Amintim că ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu, va face o vizită de lucru la Moscova în 16-17 noiembrie, la invitația omologului său rus, Serghei Lavrov, a anunțat mai devreme MAE rus.

„Programul vizitei prevede negocieri ale miniștrilor, care vor lua în considerare probleme de actualitate ale cooperării bilaterale cu accent pe subiectele de interacțiune dintre ministerele de externe ale celor două țări (...). Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, EAEU și OCEMN”, se arată în comunicatul externelor de la Moscova.