Președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, vine cu un mesaj ca urmare a rezultatelor obținute la Sankt-Petersburg, unde a fost semnat un acord de prelungire a contractului pentru livrarea gazelor naturale între Gazprom și R.Moldova.

Demnitarul a venit și cu mulțumiri în adresa vicepremierului Andrei Spînu care a demonstrat „flexibilitate, principialitate și o poziție foarte corectă în procesul de negociere”.

Au fost negocieri foarte complicate, dar, sunt bucuros că echipa Moldovagaz și-a demonstrat din nou înaltul profesionalism. Aș dori să-i mulțumesc personal viceprim-ministrului, domnului Andrei Spînu, pentru flexibilitate, principialitate și o poziție foarte corectă în procesul de negociere. Well done! De asemenea, vreau să mulțumesc colegilor mei din cadrul Moldovagaz și Gazprom pentru rezistență, răbdare și înțelegere a tuturor problemelor și provocărilor care stau în fața noastră. Avem mult de lucru! Și așa cum spun lucrătorii în domeniul gazelor naturale - continuăm să lucrăm!”, a scris Ceban.

Detalii: R. Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom: Contractul va fi prelungit pe 5 ani. Livrările de gaz vor începe de la 1 noiembrie

Andrei Spînu, detalii despre acordul semnat cu Gazprom: Prețul la gaz în luna noiembrie va fi de 2 ori mai mic decât cel de piață