Igor Dodon a ajuns să-i dea lecţii omologului său, președintelui României Klaus Iohanis, sugerându-i să nu se amestece în treburile Republicii Moldova. Totodată, Dodon le-a cerut oficialilor români să recunoască tratatul de frontieră așa cum au recunoscut independența RM. Pe lângă toate, Dodon a promis să lupte cu unioniștii până la moarte.

Igor Dodon a declarat în cadrul conferinței de prezentare a raportului de activitate a 100 de zile de la investirea sa în funcție, că nu insistă și nici nu se grăbește să meargă la București pentru a se întâlni cu omologul său, Klaus Iohannis. 

Cineva a zis că nu mă primește nimeni la București, dar eu nici nu am cerut întrevedere. Da, ar fi bine să ne întâlnim să vorbim. Eu nu voi permite niciodată să se amestece Bucureștiul în treburile interne ale Republicii Moldova. Eu i-am spus și Ambasadorului României la o întrevedere atunci când el mi-a transmis un mesaj de la București precum eu ar trebui să respect Constituția Republicii Moldova. Dacă anterior lui Timofti vă permiteați să-i spuneți asemenea lucruri, cu mine nu va merge această variantă. Eu nu-mi voi permite niciodată să dau indicații domnului Iohannis pe cine să numească cum să numească, așa că nu vă amestecați nici aici și nu dați lecții Președinției. Da ați recunoscut primii independența Republicii Moldova dar de ce nu ați recunoscut tratatul de frontieră. Eu nu voi face greșelile pe care le-a făcut Voronin, regim de vize și nu știu ce. Eu văd relația cu România bazată pe pragmatism, interes național, patriotism și, frate, frate dar fiecare la el acasă”, a menționat Dodon în discursul său.

De asemenea, acesta a anunțat că principalul său obiectiv este lupta cu unionismul.

„Unirea nu va fi, atât timp cât noi suntem în viață acest lucru nu va fi. Eu stimez vecinii noștri, prietenii noștri români dar noi avem statul nostru, pământul nostru. După ce vom avea majoritate Parlamentară vom adopta aceeași legislație ca și în România. Nu se poate la voi nu se poate nici la noi. Dacă la voi se poate atunci spuneți-le celor ce spun că pământurile aparțin Moldovei să fie întoarse. Niciun fel de frați mai mari sau mai mici”, a conchis Dodon la acest subiect.