În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis. Părțile au discutat despre criza energetică, programele de asistență, promovarea comerțului moldo-comunitar și alte subiecte importante pentru implementarea agendei de reforme a Executivului de la Chișinău.

Șefa Cabinetului de miniștri și-a exprimat recunoștința pentru cea de-a doua tranșă, în valoare de 50 milioane de euro, de care a beneficiat Republica Moldova prin intermediul programului Omnibus. În același timp, premierul a menționat interesul țării noastre pentru un nou program de asistență macrofinanciară care ar suplini bugetul și ajuta cetățenii în perioada de criză și procesul de redresare economică.
 
Cei doi oficiali au discutat și despre consolidarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) și importanța valorificării accesului Republicii Moldova pe piața europeană. Uniunea Europeană rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu o cotă de circa 64 % din totalul exporturilor în anul 2020. În acest context, părțile au abordat posibilitățile de extindere a gamei de produse moldovenești exportate pe piața UE la cele de origine animală, produsele lactate și materialul săditor.